Exhibition – Wunderkammer – Museum Katharinenhof Kranenborg

Wunderkammer-E-Flyer

Wunderkammer
Opening 13.October 2013, 11.00h
contribution by:
Anonymus Artist, Lutz Baumann, Daniela Bershan,Héléne Webers, Lobke Burgers, Lado Darakhvelidze, Alexander Kraemer, Daniel vom Keller, Verena Michels, Ilya Rabinovich, andrews:degen, Sanneke Huisman, Rob Ritzen, Tamara van der Laarse, Bouk Bouwmeester, Elisabeth Enthoven en Onno Dirker
Het concept van de Wunderkammer vormt de basis voor de tentoonstelling bij het Museum Katharinenhof in Kranenburg. Een verzameling van zeldzaamheden ter verwondering. De Wunderkammer is een kleine wereld waarin de hele wereld zich uitdrukt en verschillende elementen symbool staan voor de orde in de wereld. Dankzij het diverse concept van de Wunderkammer hebben de verschillende hedendaagse kunstenaars uit Nederland en Duitsland in hun individualiteit zich thematisch aangepast om een dialoog met de ruimte en de artefacten in het museum Katharinenhof Kranenburg te voeren.
Het doel is om experimentele en traditionele kunst te stimuleren en te verenigen, te zoeken naar de aansluiting van de avant-garde kunst met hedendaagse cultuur en de zogenaamde primitieve en om de constellatie van de verschillende werken zo te construeren,dat het resultaat een volledige installatie opleverd waarbij rekening wordt gehouden met de kwestie van objectification op verschillende manieren. In het concept van de Wunderkammer wordt de curatorische taak opgevat als een mentaliteit, geen eenvoudige kwestie of het produceren van. Het wordt meer gezien als een advies bij de ontwikkeling van een kritische dialoog met de kunstenaars en de bezoekers.
Museum Katharinenhof Kranenburg
Mühlenstr. 9
47559 Kranenburg – Germany
Introduction by: Ludger Kazmierczak (WDR).
Soundperformance by: Chant and Chicory (Bouk Bouwmeester and Elisabeth Enthoven)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s